Vissza

Tegyük árnyékosabbá, hűsebbá a nyári hőségben Széll Kálmán teret!

Leírás

A fővárosi önkormányzat telepítsen napvitorlákat a Széll Kálmán térre a nyári időszakban, hogy az árnyékot biztosítson az ott várakozóknak és a keresztülmenő forgalomnak. Ma már egyre több önkormányzat alkalmaz napvitorlákat elsősorban játszótereken, sétálóutcákban (pl. Szegeden). Bár ez a klímaváltozást nem állítja meg, annak hatását mérsékeli, az arra járók hőérzetét javítja.

Min szeretnél változtatni?

Kifejezetten súlyos problémát jelent a nagyvárosokban kialakuló hősziget hatás. Ez tapasztalható mindenki által a Széll Kálmán téren is, ahol a nyári hőségben jóval melegebb van, mint Buda zöldebb, árnyékosabb utcáin, terein.

Helyszín

Széll Kálmán tér

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az ötletet támogatjuk és a napvitorlák kihelyezése mellett, részletesebb műszaki vizsgálat után, lehetőleg talajkapcsolatos fák telepítését is javasoljuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1977
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
3 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás