Vissza

KEDDI KLÍMA LAKOMÁK

Leírás

Sokat beszélünk klíma tudatosságról, és nagyszabású CO2 csökkentési tervekről, ami sokszor nem kerül szóba, hogy mindez szorosan összekapcsolódik az étkezési szokásainkkal. A klímatudatosság, tudatosítás és példamutatás jegyében, az ötletünk az, hogy az ÖSSZES, a Főváros irányítása alatt álló intézményben (BKV, idősotthonok, színházak, mozik, az állatkert, könyvtárak, múzeumok, a Városházában, stb.) egy éven keresztül keddenként csak növényi ételeket kínáljanak. A többi napokon pedig az alapértelmezett fogások 100% növényiek legyenenek. Ahhoz, hogy ez a projekt sikeres legyen, szükséges képzéseket tartani ahol az étel készítésért felelős szakácsok megtanulhatnak étvágygerjesztő, költségtudatos, ízletes, kalóriadús és egészséges növényi ételeket készíteni. Az új növényi választék ne csak klímatudatos legyen, hanem kapcsolódjon kulturális hagyatékunkhoz és kedvelt ízeinkhez. Fontos, hogy a transzformációt a lehető legkönnyebbé tegyük, igy NE drága és idegen alapanyagokban gondolkozzunk!

Min szeretnél változtatni?

Klímaváltozás, Fővárosi Karbon-csökkentés, Averzió kezelés (növényi-étrenddel szemben) A klímaváltozást két fő szektor hajtja: a fosszilis energiahordozókra épülő iparágak és az állattenyésztés. Éves CO2 megtakaritas a keddi lakomákkal: 110 TON

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: A fővárosi intézményekben folyó étkeztetés meglévő szerződések alapján történik, ezen szerződések módosítására nincs lehetőség a közösségi költségvetés keretén belül. Mivel az ötlet valamilyen tevékenység/szolgáltatás szabályozására irányul, ezért a kiírásnak megfelelően a közösségi költségvetés keretein belül nem finanszírozható.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1679
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás