Vissza

Zöld sáv rehabilitáció

Leírás

A járda és az úttest között található a zöld sáv. De sajna sok helyen autó parkolónak használják. Lebetonozzák, leaszfaltozzák murvával szórják fel, indokolatlanul széles autó felhajtókat létesítenek. szóval minden csak nem zöld. Ha egész Budapest területén rehabilitálnánk ezeket a zöld sávokat, óriási zöld felületet nyerhetnénk, megszépítené az utcákat, megszünne a járdán parkolás. A fák nem lennének tövig bebetonozva, lehetne több virág, fű, vagy akár gyom vagy puszta föld, mely az esővizet felszívhatná, mert a városi fák a sok aszfalt miatt alig jutnak vízhez. Lehetnének ott olyan komposztálók, amelyekbe a fák lehullott lombját, zöld hulladékot lehetne tartani, ezekből az eső segítségével a tápanyag visszakerülne a teljesen kiélt városi talajba.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
606
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás