Vissza

A Városliget kerékpáros elérhetőségének javítása

Leírás

Legyen lehetővé téve a Hungária körgyűrűn kívüli területekről a Városliget biztonságos kerékpáros elérhetősége, egyben ez az útvonal tudjon kapcsolódni a belváros felől érkező, már meglévő kerékpáros útvonalakhoz is. Lehetséges kialakítások: 1. Ajtósi Dürer sor kerékpárosbaráttá alakítása a Korong utcától kezdődően a Dózsa György útig, és kapcsolatot kell biztosítani az István utca és a Dembinszky utca felé (irányhelyesen) 2. Róna utcától kezdődően az Erzsébet királyné útja a Zichy Mihály útig, majd a Városliget belváros felé eső oldalán a Zichy Mihály útról kapcsolatot kell létesíteni a Damjanich utca felé.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Városliget méltán népszerű úticél Budapest lakói számára, azonban az élhetőség és környezetvédelem jegyében az is nagyon fontos, hogyan jutnak oda a kikapcsolódni vágyók. Ha megvalósul az ötletünk, akkor a Városliget a város minden irányából elérhetővé válik kerékpárral is, amelynek használatával még zöldebbé és élhetővé tehetjük Budapestet.

Helyszín

megoldás
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2723
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Barbara Emődy, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás