Vissza

Budapest 1899 - Szerep- és társasjáték

Leírás

A Budapest 1899 az első olyan, magyar fejlesztésű asztali szerepjáték, amely a magyar történelmen és a városi folklóron alapulna. Akció- és rejtélyorientált játékunk a századfordulós Budapestre ülteti át a fantasy műfaját. Egyik ihletőnk a spiritizmus akkoriban felvirágzó hóbortja. A játékosok a kor meghatározó szereplőiről mintázott fikciós karakterek bőrébe bújva válnak az 1899-es Budapesten játszódó kaland részeseivé. A fiatal, lüktető, rohamosan épülő főváros titokzatos helyszínein, az éjszakai mulatók és kávéházak szepáréinak füstös termeiben, díszes, de árnyékos kapualjak, a vár, a belváros és a gyártelepek alá rejtett kazamaták félhomályában eredhetnek természetfeletti rejtélyek nyomába. A fejlesztés ideje körülbelül 7-9 hónap. Az önkormányzat a finanszírozásba, a századfordulós történelmi kutatásban, szakértők bevonásában, illetve térképek, fotók, korabli képek és archív anyagokhoz való hozzáférésben tud a legtöbb segítséget nyújtani.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Olyan szerepjátékot kívánunk megalkotni, gondosan tervezett és kivitelezett kellékekkel, kártyákkal, dobókockákkal, karakterlapokkal, térképpel és kiegészítőkkel, amelyek megidézik a belle époque magas kézműves- és tárgykultúráját, és amiket öröm kézbe venni. Nem készült még olyan szerepjáték, amely a magyar történelmet és folklórt dolgozza fel, és ismerős helyszíneken játszódik. A játékban és a történetben felbukkanó valódi történelmi személyekről és helyekről mintázott szereplőkkel és helyszínekkel a játékosoknak valódi kötődése alakulhat ki a játék során. Számos kutatás tanúskodik szerepjátékon keresztül történő tanulás, ismeretszerzés hatásáról, valamint a játék közösségépítő szerepéről. Ezzel a játékkal fiatalokat és játékos közösségeket is be lehet vonni Budapest történetének egyik legizgalmasabb korszakába.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2688
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Mácsai Miklós, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás