Vissza

Mellékutcák forgalomlassítása 30 km/h-ra.

Leírás

Budapest összes (vagy pilot projektként a körúton belüli) utcája megengedett legnagyobb sebességének 30 km/h-ra történő csökkentése.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Csökkentett zajszennyezés, balesetek számának és súlyosságának csökkentése illetve a kerékpározás élményének javítása várható az ötlet megvalósításától. Amszterdam már bevezette, itt az ideje Budapestet is élhetőbbé és biztonságosabbá tenni. Ezen a liken talűéjató információ erről: amsterdam.nl/en/news/speed-limit-30-km/ Adatok a cikkből: - Sofőrként jobb rálátása lesz, és gyorsabban tud reagálni a váratlan helyzetekre. - 30 km/h-nál a fékút 13 méter, 50 km/h-nál kevesebb mint a fele (27 méter). - 30 km/h-s maximális sebesség mellett 20-30%-kal kevesebb súlyos balesetre számítunk. - 95% annak a valószínűsége, hogy egy gyalogos túléli azt a balesetet, amelyben az autó 30 km/h-val haladt. - Azt is gondoljuk, hogy a forgalom zaja felére csökken. A város csendesebb és kellemesebb hely lesz.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2646
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Nagy Dániel, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás