Vissza

Kapjanak plusz funkciót a pollerek és egyéb utcai tárgyak

Leírás

Javaslatom a járdák szélén elhelyezett zöld oszlopok kicserélése olyan zártszelvényekre, amelyekhez kerékpárt lehet lakatolni. pl. a Rákóczi téren látni ilyeneket. A nagykörúton, Rákóczi úton és egyéb belvárosi utcákon sok üzlet, lépcsőház található, amelynek a közelében nincsen lehetőség lakatolni. Az új mobilitási pontokon sokszor rollereket kell átrakódni, ha az ember parkolni szeretne, meg nem is mindig pont ott van, ahova 2 percre beszaladna az ember. A cserélés jó alkalom lenne áttekinteni, hogy honnan hiányoznak a szabálytalan parolást gátló oszlopok, főleg rongálás miatt. Továbbá akadnak olyan utcatárgyak, amik kis átalakítással lehetnének rövid távú bringaparkolók, pl. vastagabb villanyoszlopok, planterek fákkal. Ezek egy fémkarika hozzátoldásával lehetnének rövidtávú kerékpár lakatoló alkalmatosságok is. Más városban láttam ilyet, és jól működött. Fontos megvizsgálni, hogy a gyalogosoknak ne legyen útban az odakötött bringa. pl. zebráknál nem praktikus. Ott elég a pótlás

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Jól járnak a kerékpárral közlekedők, bevásárlók, mert könnyebb, gyorsabb lesz egy-egy megállás. Azok a boltok is jól járnak, amelyek közelében nincsen mobilitási pont, vagy közlekedési tábla oszloppal, mert többen és szívesebben ugranának be hozzájuk. Örülne a sok-sok ételfutár, hogy nem kell 1-2 perce beszenvednie a biciklijét egy lépcsőházba, irodaházba, amíg átadja a csomagot. Minden gyalogos jól járna, mert nem lehetne autóval fölparkolni a járdára, ugyanis sok helyen hiányoznak már a pollerek városszerte, ezért időszerű az átvizsgálásuk.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2614
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Major Szilvia, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás