Vissza

Rózsa Milán emlékfutás

Leírás

Az összes sportszervezetet bevonva rendezzen a Főváros emlékfutást/gyaloglást Rózsa Milán (Zsirai Zsolt) emlékére minden évben szeptember 10-én az ENSZ öngyilkosság megelőzés napján

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Magyarországon és szerte a világban több ezer ember lesz öngyilkos évente. Minden öngyilkosság legalább 150 embert ráz meg az elhunyt közvetlen környezetében. Az áldozatok hozzátartozói és barátai tudják, hogy a szomorú esemény megelőzhető lett volna, ha a környezet időben észleli a baljós jeleket és szakemberek tudták volna időben ellátni a súlyos válságban lévő, szenvedő pácienst. Az öngyilkosság napján rendezett futás mellett legyen lehetőség arra, hogy az áldozatok hozzátartozói és barátai elmondhassák, hogy mit éltek át a szomorú esemény idején és utána. Ezzel segítjük őket a gyász feldolgozásában. Emellett a tudásátadás során lehetőséget adunk a városlakóknak, hogy mélyebben megismerkedjenek magával a megelőzési folyamattal, a felismerendő jelekkel, így idővel aktív részeseivé válhatnak a megelőzésnek a közvetlen környezetükben.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2571
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Schwanzer Petronella, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás