Vissza

Művészplakátok a budapesti aluljárókban

Leírás

Szeretnénk, ha a Főváros biztosítaná az elhanyagolt aluljárók, átjárók felületét kortárs művészplakátok kiállításához, ahol fiatal tehetségek és nagy képzőművészeti múlttal rendelkező alkotók mutathatnák meg alkotásaikat. Valamint az ezzel járó nyomtatási, felhelyezési (ragasztás) költséget, klasszikus plakátragasztási módszerrel való installáláshoz. A Magyar Plakát Társaság és az OPLA Projekt a kiállításhoz biztosítaná a plakátok digitális anyagát, különböző tematikákban archív plakátokból és friss pályázati anyagokból válogatva.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A projekt a szervezők szándéka szerint a budapesti lakosság egészéhez szól, az utca emberéhez: legyen elérhető mindenki számára a plakátművészet! A szabadtéri kiállítás vizuális nevelés és a munkákon megjeleníthető társadalmi témák miatt egyben érzékenyítés is. A projekt kortól, társadalmi- és szociális helyzettől, csoporttól függetlenül szól mindenkihez, tehát semmilyen módon nem szeretnénk leszűkíteni a célcsoportokat. A művészplakát nyelve nemzetközi, tehát minden Budapestre látogató, a kiállítást megtekintő személy számára könnyedén befogadható kulturális műfaj. Egy rendhagyó köztéri kiállítás keretében, visszahelyezi a plakátot - mint blikkfangos művészeti formát, kifejező eszközt és mint technikát - eredeti környezetébe és méltó helyére: az utcára. A Magyar Plakát Társaság fontosnak tartja, hogy magas minőségben kivitelezett művészeti alkotásokat mutasson be a budapesti lakosság számára. A vizuális környezetszennyezés problémájára kíván megoldást nyújtani.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2562
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Sz. Eszteró Anett, 2024.01.04.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás