Vissza

Közösségi frigó az élelmiszer pazarlás ellen

Leírás

Közösségi tereken hűtőszekrények, kamra polcok kiállítása, melyről messziről megállapítható, hogy közösségi hűtőszekrény.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A fej saláta, amit elfelejtett salátát készíteni, és elkezdett fonnyadni? Túl sok kenyeret vásárolt, mielőtt nyaralni indult? A környezettudatos fogyasztók megsegítése érdekében egy genfi nonprofit szervezet felgyorsítja az utcai, szabad hozzáférésű nyilvános hűtőszekrények kiépítését, amelyeket vendéglősök, házi szakácsok és mások arra használhatnak, hogy elajándékozzák azokat az ételeket, amelyek hamarosan megromlanak. Ezzel az összefogással elérhető, hogy az emberek kivegyék a részüket a környezet védelemért, miközben segítik az élelmiszer-pazarlás csökkentését, továbbá a társadalmi felelősségvállalás is növelhető, mert a rászorulók könnyebben hozzáférhetnek élelmiszerhez. A frigo szó a Free-Go szóból ered, amely a francia köznyelvben hűtőszekrényt jelent, hűtőket és kamrapolcokat állíthatnánk ki Budapest utcáin, ahol a járókelők gyümölcsöt, zöldséget, kenyeret, croissant-t és egyéb romlandó élelmiszereket vihetnek magukkal ingyenesen. Genfben már vannak ilyen frigók.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2493
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Dudás Klára, 2024.01.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás