Vissza

Horgásztó Újpesten a Duna-sornál a Palotai sziget közelében

Leírás

Újpesten a Palotai sziget közelében, a Zsilip utca, Duna sor és Tímár utca által határolt területen ki lehetne alakítani egy horgásztavat. Ki lehetne alakítani 1 hektáron nagyjából 10 méter széles és 1 kilométer hosszú horgásztavat, és így a természetes állapothoz hasonlóvá lehetne alakítani ezt a környezetet. Szükség van Újpesten is egy tóra, ami aktív kikapcsolódási, pihenési lehetőséget jelent a kerületben lakók számára. Hollandiában, Utrecht városában például már kialakítottak ehhez hasonló, a természetes környezet hatását keltő hosszú többfunkciós tavat, amely a horgászás mellett még csónakázásra is alkalmas. A tó egyik része a horgászoké a másik része a csónakázóké lenne fele-fele arányban.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A kérdéses terület kihasználatlan, nincs funkciója, ugyanakkor Újpestnek a főváros 4. kerületének nincsen saját halastava illetve horgásztava. A horgászoknak meg lehetne teremteni a lehetőséget a horgászathoz itt Újpesten. A biztonságos csónakázásra vágyóknak pedig szintén biztosítani lehetne a lehetőséget arra, hogy ne a nagy sodrású Dunában, hanem állóvízben csónakázzanak.

Helyszín

Palotai-sziget, ezen belül a Zsilip utca, Duna sor és Tímár utca által határolt terület

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2137
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Helyszín
IV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Reményi Konrád, 2023.11.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás