Vissza

Aluljáró újjászületés

Leírás

Az utca felszínről a metrómegállók bejáratáig vezető területek vizuális revitalizációja. Akár tervpályázat keretében és annak nyertesének egyedi design ötlete megvalósításával. A téma az aluljáró vizuális összképének rendezése, újra alkotása. A falfelületek és a köztér letisztult egyedi képének kialakítása, kortárs design keretében. Pl.: a falfelületek mural szerű festésével, ( a meglévő, eredeti fekete kerámia burkolat megtartása mellett) és új vandál biztos display box-ok kialakítása - akár térben is, nemcsak a falsíkban, Amelyekben kortárs designerek, művészek, tervezők alkotásai, termékei jelenhetnének meg alkalmat adva a bemutatkozásra - szélesebb körben való ismertségre. Ezek a teljesség igénye nélkül lehetnének: kortárs bútorok, világítás, játék, lakástextil, grafikai munkák, street art, szobrok, térplasztikák stb.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Környezetpszichológiai szempontból óriási hatással van ránk a tér melyben minden nap élünk, dolgozunk és áthaladunk, közlekedünk. Emberek ezrei mennek át naponta akár többször is folyamatosan pl.: itt a Corvin aluljáróban. Többnyire gyorsan sietve és kényszerből, hogy minél hamarabb túljussanak ezen az elhanyagolt, elavult és elhasználódott téren, mely lehangoló látványt nyújt. Ötletem segít pozitív hatást gyakorolni mindenkire aki itt jár. Jó példát mutatva egy letisztult, kortárs design által újraalkotott tér által. Kortárs alkotókat képviselve hat a környezetkultúrára és a vizuális megújulással a környezetpszichológiai hatása is jelentős. Frissítő és vonzó design tartósan pozitív élményeket közvetít. Segít szélesebb körben és méltókörnyezetben megjeleníteni kortárs alkotásokat, egyedi termékeket. Képviselve diákok munkáit vagy kortárs művészek, designerek alkotásait.

Helyszín

Corvin negyed aluljáró a metró bejárat és az utca szint között

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2096
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Puzsar Zoltan, 2023.11.19.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás