Vissza

Zöld villamosmegállókat a 14-es vonalára!

Leírás

A 14-es villamos Angyalföld kocsiszín és Rákospalota-Újpest vasútállomás megállók közötti megállók burkolt és beépített környezetben, a nyári napnak kitetten helyezkednek el. A klímaváltozással egyre melegebb nyári hőségeket felerősítő városi hősziget hatás (1,2) itt fokozottan sújtja a villamosra várókat, ami így közvetve a tömegközlekedés használata ellen is hat. Ezen megállók zöldítésével tehát nemcsak a hősziget hatás ellen tehetünk, hanem a tömegközlekedést is vonzóbbá tehetjük. Ezt elsődlegesen igénytelen futónövények (pl. borostyán, vadszőlő) az utasváróra vagy külön kialakított, a peronra hajló fém rácsozatra futtatásával lehetne megtenni, amivel kevés gondozással és viszonylag rövid idő alatt számottevő árnyékra tehetünk szert. Amennyiben a költségkeretet ez meghaladná, úgy csak a legkitettebb megállókat kellene kezelni a keret erejéig.

Min szeretnél változtatni?

Futónövények telepítése a fenti villamosmegállókba, hogy árnyékoljanak a nyári melegben.

Helyszín

Újpest - 14-es villamos

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1951
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
IV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás