Vissza

Fogaskerekű nyomvonalán "Fogatlankerekű" tesztfutások

Leírás

A Sétáló Budapest-blogon jelent meg, hogy a Fogaskerekű a hivatalosan elképzelt felújítás árának töredékéért üzemeltethető lenne adhéziós üzemű vonalként is, és akkor már a Széll Kálmán térről indulva az eddiginél jóval több utast vonzhatna, a 21-es buszcsaládot tehermentesíthetné, indokoltságát bizonyíthatná. Az elképzelés megvalósításához vezető úton elméleti problémák már nincsenek, sokkal inkább szükség lenne valódi tesztekre egy 1500 volton működni képes, lehetőleg minden tengelyén hajtott járművel. A helyzettől és a lehetőségektől függően többféle jármű lehet optimális esetben egy, a gyártó által felajánlott egyedi CAF-jármű, de más megoldások is elképzelhetőek akár olyanok is, amelyek csak a teszt, a kapcsolódó mérések, tájékozódó fékpróbák célját szolgálják.

Min szeretnél változtatni?

Átlendíti a Fogaskerekű jelenleg létező szinte egyetlen megújulási forgatókönyvét a holtponton. Ez azért fontos, mert a károsanyag-kibocsátással együtt járó autós és buszos közlekedés enyhítésének ezen a környéken ez az egyetlen kiszámítható eszköze.

Helyszín

Fogaskerekű nyomvonala

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg, valamint a jogszabályi környezet sem teszi lehetővé a próbafutást, mivel a vonal közúti vasútként nem üzemeltethető.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1932
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.12.31.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás