Vissza

Kerékpársávok fizikai elválasztása

Leírás

A jelenlegi úttesten felfestett kerékpársávok biztonságosabbá tétele a cél. Ott ahol lehetséges (nincs parkoló a sáv jobb oldalán, nincs buszmegálló stb.) beton- vagy műanyag-akadályokkal lenne célszerű a sáv elválasztása a gépjárműforgalomtól annak érdekében, hogy a gépjárművek ne keresztezzék a kerékpársávot, ne parkoljanak rá, illetve kereszteződés előtt ne használják kanyarodósávnak. A legjobb megoldás persze az lenne, ha a kerékpársáv mindenhol a parkolósávtól jobbra lenne vezetve. Erre sok európai példa van, pl. Párizs, Riga, Barcelona.

Min szeretnél változtatni?

Az ötlet megvalósítása növeli a közlekedők biztonságát, csökkenti a balesetek kialakulásának esélyét, növeli a városi közlekedési módokhoz rendelt felületek igazságosságát.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1901
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2022.12.30.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás