Vissza

Pozsonyi utcai lakótelep pihenőparkká, sportparkká alakítása

Leírás

A Pozsonyi utcai lakótelepen (Pozsonyi utca 2-6 szám, Dugonics utca eleje) több száz család él. A lakásban lakók számára nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiség mozgáshoz jussanak. A panel házak között ugyan vannak fák, de ezek nagy része már elöregedett, beteg. A környéken nincs lehetőség sportolásra, kikapcsolódásra. Új fák telepítésével, WC használati, vízvételi lehetőséggel, futókör (mely egészen az Angyalföld vasúti megallóhelyig tarthatna) sportpark kialakításával, asztali tenisz asztalok, padok kihelyezésével egészséges, modern parkot lehetne létrehozni több generáció számára, mely nem csak a szűkebb lakókörnyezet kényelmét szolgálná. A nagyszámú, nagylombú fa telepítése a környezet mikroklímájára is pozitívan hatna, csökkentené a hőérzetet, illetve a szállópor megkötésében is segítene. A környék egy paneldzsungel, ahol szükség van zöld oázisokra, hogy az emberek a mentális és a fizikai egészségüket meg tudják őrizni.

Min szeretnél változtatni?

A városi lakosság sportolási, kikapcsolódási lehetőségét biztosítaná a park, mely a szállópor megkötésére, a környezet mikroklímájára is pozitívan hatna.

Helyszín

Pozsonyi utcai lakótelep - Pozsonyi utca 2-6 Dugonics utca eleje

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1825
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
IV. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.12.25.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás