Vissza

Kertészkedj fűszerért! - Budapest parkjainak gondozása közösen

Leírás

A sokak által használt parkokban a kertészeti munkákat a fenntartó a használókkal közösen végzi, és emellett folyamatosan tájékoztatja a parkhasználókat a munkák szakmai hátteréről, nem szakemberek számára is érthető nyelven. A park fenntartója az általa végzett munkákat megismerteti az odajárókkal, és közösségi események keretében biztosítja (eszközökkel és szaktudással) az odajárók részvételét ezekben a munkákban. A park fenntartásával és fejlesztésével kapcsolatos munkákat (locsolás, gereblyézés, ültetés, magas ágyás építés stb.) az adott parkhoz kijelölt kertész-közösség építő szakember(ek) koordinálja(k). Akár egy olyan rendszert is ki lehet dolgozni a parkokban felmerülő igényekre alapozva, hogy a résztvevő lakosok az elvégzett feladatokért cserébe ehető növényeket, fűszereket, komposztot kapjanak. A már jól működő komposztálással kapcsolatos csoportokra is lehetne építeni, az olyan parkokban, ahol ilyen még nincs, újakat kialakítani.

Min szeretnél változtatni?

A városi zöldfelületek fenntartása gyakran vitákat vált ki, a munkálatok megértése csökkentheti a konfliktusokat. Erősebb kapcsolat alakul ki a használók és a park között, a kerttel nem rendelkező városiak közelebb kerülhetnek a természethez.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1660
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Becsült költség
30 Ft
Beküldés
N/A, 2022.11.28.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás