Vissza

Alsó Erdősor "erdősítése"

Leírás

Egy pihenő óázis létrehozása a 7. kerületi aszfaltdzsungelben: 1. helytakarékos fatelepítés, ami nem vesz el a parkolófelületekből 2. kutyák nem tudnak kárt tenni a ládákban elhelyezett növényekben 3. elegendő hely van, ami nem zavarja a gyalogos forgalmat sem 4. a szemben lévő kórház betegeinek közérzetét is javítaná 5. az Alsó Erdősor újra méltó lehetne nevéhez

Min szeretnél változtatni?

Zöld övezet: A Dohány utcán végigsétálva alig található fa, tűz a nap, ezért jó lenne egy rész, ahol megpihenhet, árnyéba húzodhat, felfrissülhet a növények között az ember, és a szemben lévő kórház betegeinek közérzetét is javítaná.

Helyszín

Alsó Erdősor

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötletet az illetékes kerület nem támogatja, mert az Alsó Erdősor utca 2016-os felújítása során figyelembe lett véve az utca fásítási lehetősége, így került a kórház előtti részre egy fasor. A szemben lévő oldalon (Alső Erdősor utca 18-22.) nincs lehetőség faültetésre, mert a félig a járdán húzódó ferde parkolósáv nem teszi lehetővé. A megmaradó járdaszélesség a minimális 1,50 méter, így még planténeres zöldítésre sincs mód.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1611
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.11.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás