Vissza

Beton elválasztó sávok zöldítése

Leírás

A több sávos utakon az autókat elválasztó nagyjából 1 méter széles betonsávokat be lehetne ültetni szárazságtűrő növényekkel. Például az Üllői úton az Ecseri út-Pöttyös utca magasságában, de a városban több helyen is vannak ilyen betonsávok. Ehhez kapcsolódóan a szintén elég csúnya felüljáróknál (például Népliget) pedig lehetne valamilyen csüngő zöld növényzet, ami szintén esztétikailag is javítaná a városképet és a levegőt is tisztaná a forgalmas útvonalakon.

Min szeretnél változtatni?

A forgalmas útvonalakon különösen nagy a por- és szmogterhelés így az útvonalak zöldítése nem csak esztétikailag javítaná a városképet, de a növényzet a levegőt is tisztaná.

Hivatal visszajelzése

A Főpolgármesteri Hivatal illetékes osztálya a felüljárók javítási és átalakítási lehetőségeit már vizsgálja. Tartós zöldítésük nehezen megoldható és költséges a fenntartásuk. A burkolt elválasztósávok zöldítése támogatható. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1499
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.10.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás