Vissza

Illemhelyeket a játszóterekre

Leírás

A játszótereken már a tervezéskor, vagy utólag jelenjen meg mint térbeli "bútor" a mosdó. Ez a gyerekek joga, ők is méltósággal rendelkező emberek, nem sétáltatott kutyusok. Közegészségügyi kockázat a jelenlegi gyakorlat. A felnőtteknek is járna persze. Benne egy alacsony wc csésze, kézmosó, lehajtható pólyázó és annyi hely, hogy a szülő egy babakocsival és két kisgyerekkel beférjen. Lehet pénzbedobós is! De a folyamatos tisztántartás biztosított legyen. Különben nincs értelme. Nyilván ez lesz a leggyakrabban karbantartandó és takarítandó "bútor". Ezt a költséget tervezni és végrehajtására szervezetet kell kijelölni. Legyen gazdája aki ezért meg van fizetve. Ha nem lesz folyamatosantiszta, nem fogják használni. Ne függjön a telepítés a szomszéd lakók véleményétől. Ez jár a korszerű játszótérhez.

Min szeretnél változtatni?

Cél a gyerekek városi higéniára, környezetkímélésre nevelése a legfogékonyabb korban. A wc nélküli gyakorlat közegészségügyi kockázat és sérti a gyerekek méltóságát. Ők nem sétáltatott kutyusok. Érdekvédelmüket a felnőtteknek kötelessége képviselni.

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1485
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
N/A, 2022.10.22.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás