Vissza

Védett kerékpárutak

Leírás

Biztonságos kerékpáros közlekedést lehetővé tevő infrastrukturális fejlesztések: - ahol nincsen semmilyen infra, de igény lenne rá, ott eleve olyan megoldást választani, amit jó szívvel kisgyerekes családok számára is ajánlani lehet - ahol van már infra, de az előbbi feltételnek nem felel meg, ott fejleszteni (pl. kerékpársáv helyett védett kerékpárút) - sok olyan, jelentős kerékpáros forgalmat bonyolító útvonal van, ahol a kerékpáros infrastruktúrában "hézagok" vannak, ezeket minden közlekedő számára biztonságos módon pótolni kellene Világszerte sok példa és rengeteg tanulmány van korszerű kerékpáros infrastruktúrára, jelenleg leginkább a "protected bike lane" néven futó megoldásokat tekintik annak, ahol a kerékpáros forgalom az autós és gyalogos közlekedőktől egyaránt el van szeparálva fizikai határoló, szintkülönbség és optikai jelölés kombinációjával. Különösen a kereszteződéseknél biztonsági megoldások. A kerékpárutak burkolata egységes színű legyen az egész városban!

Min szeretnél változtatni?

Biztonságosabb kerékpározás Kerékpároktól mentesített útvonalon biztonságosabb autós közlekedés Gyalogos-kerékpáros konfliktusok és veszélyhelyzetek csökentése Kisgyerekek vagy kevésbé gyakorlott felnőttek számára is vonzó legyen a kerékpározás

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1449
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2022.10.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás