Vissza

Mini erdő telepítése a Széll Kálmán térre

Leírás

Mozgatható dézsába árnyékot adó konténeres fák ültetése, s a térre történő kihelyezése néhány paddal a dézsák alá. Javasolom továbbá, hogy az utak mentén, buszmegállóknál is - különösen a távolsági buszmegállók környékén - lenne jó, mivel a megállókban állva érezni lehet a benzingőzt.

Min szeretnél változtatni?

A forgalmas tér nagyon kevés zöldfelülettel rendelkezik. Másodlagos szerepe ezen fáknak pedig a levegő-minőség javítása lenne, hiszen a Széll Kálmán tér pont egy olyan pont, ahol rendszeres a levegőminőségi határértékek túllépése éves szinten.

Helyszín

Széll Kálmán tér

Hivatal visszajelzése

A Főpolgármesteri Hivatal illetékes osztályai a dézsás fák telepítését általánosságban nem támogatják. Részletesebb műszaki vizsgálat után lehetséges talajkapcsolatos fák ültetése és napvitorlák telepítése a javasolt helyszínen. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1432
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
1 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.10.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás