Vissza

Autómentes vasárnapok

Leírás

Minden hónap egyik vasárnapján váljon autómentes övezetté a belváros, a nagykörúton belül. Ezeken a napokon legyen ingyenes a közösségi közlekedés, és járjanak a járművek hétköznapi menetrend szerint. Vasárnapokon kevesebben közlekednek kötelező jelleggel, mint hétköznap, az évi 12 alkalom pedig egyáltalán nem sok, főleg ha időben értesítjük, tájékoztatjuk egy ismertetjük az alternatívákról a lakosságot.

Min szeretnél változtatni?

A városnak elsősorban nem a közlekedésről, hanem az interakciókról kéne szólnia, aminek egyik akadályozója a rengeteg autó. Havonta egy nap mindenki megtapasztalná milyen egy emberközeli városban élni.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítása indoka: Az ötlet a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió Ft-os költségkeretéből nem valósítható meg. Jelentős forgalomszervezési kérdéseket vet fel, valamint a környező és bevezető utakon torlódásokat okozna.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1397
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2022/2023
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
N/A, 2022.10.17.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás