Vissza

Legyenek közérthetőek a hivatali levelek, tájékoztatók, dokumentumok

Leírás

Javasoljuk a legfontosabb hivatali levelek, tájékoztatók és formanyomtatványok átírását közérthetőre, hogy a lakosság könnyebben megértse azokat. A Fővárosi Önkormányzat mellett az Önkormányzathoz tartozó cégek tájékoztatóinak, leveleinek, űrlapjainak az átírása is célszerű lenne (pl. FKF, vízművek, BKK). Minden budapesti lakosnak joga van ahhoz, hogy pontosan és biztosan értse, hogy a hivatalok és cégek mit szeretnének velük közölni. A hivatalok is hatékonyabban működnek, ha a dolgozóknak kevesebbet kell azzal foglalkozniuk, hogy a bonyolult tájékoztatókat, űrlapokat magyarázzák a lakosoknak. A közérthető fogalmazás egy a teljes fővárost érintő, közérdekű téma, mely növeli az egyenlőséget és a közösségi szemléletet, és kimutatható minőségi változást hoz mind a lakosság, mind a hivatali dolgozók életében.

Min szeretnél változtatni?

Egy-egy hivatali tájékoztató vagy levél megértése még a jó szövegértéssel rendelkező lakosoknak is nehézséget okoz. A körülményesen, jogi nyelven megfogalmazott szövegek megnehezítik a lakosok dolgát, és többletmunkát okoznak az ügyintézőknek.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
1174
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
10 millió Ft
Beküldés
N/A, 2022.01.27.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás