Vissza

Biztonságosabb utcákat!

Leírás

Fontos, hogy az utcákat mindenki számára biztonságossá tegyük. Ezért jó lenne az utcákat a felújítások alkalmával holland példa alapján úgy kialakítani, hogy a védtelenebb közlekedők (kerékpározók, gyalogosok) nagyobb védelmet kapjanak. A sárga festék helyett védett és akár irányhelyes kerékpárutakat lenne célszerű kialakítani. Ez vonzó lenne azok számára, akik még nem kerékpároznak, de szívesen elkezdenék, így akár gyermekeknek is. A járdák szintben tartásával (kereszteződésekben) növelni lehet a gyalogosok biztonságérzetét. Járdaszigetekkel, illetve nem egyenes útvonalvezetéssel lehet a forgalmat csillapítani és a biztonságot növelni. Egyes körforgalmaknál a holland példát lehet követni, folytonos külső kerékpársávval és a kerékpározók elsőbbségével. Ezeket a javaslatokat egy kisebb forgalmú főút felújításánál kísérleti jelleggel lehetne beépíteni, és ha beválik, a jövőben egységesen használni.

Min szeretnél változtatni?

Budapesten még mindig rendkívül sok a közlekedési baleset, amelyért nagy részben az utak kialakítása a felelős. A Vision Zero elvek és a holland kialakítás alapján lehetne ezen javítani.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
993
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2021.12.22.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás