Vissza

Közösségi kerékpár szerelőoszlopok felállítása a XVIII. kerületben

Leírás

A kerékpár utakon olyan közösségi szerelő pontokat kell létrehozni, ahol egy szerelőoszlop, vízvételi lehetőség és pihenési lehetőség is rendelkezésre áll. A szerelőoszlopra rá lehet fogatni a bicaj vázát, tartozéka egy nyomásmérővel ellátott pumpa, továbbá leláncolt legfontosabb kerékpár szerszámok. A szerelőoszloppal az útközben tönkrement kerékpárt lehetne javítani. Közösségi pont is, hiszen aki nem ért a szereléshez vagy nincs helye magának javítani (lakótelepen lakik) a kerékpárját, ezeken a pontokon megteheti szakértő ismerősei segítségével.

Min szeretnél változtatni?

A városi kerékpározás népszerűsítése mint cél nem vitás, de e mellett szükséges technikai segítséget is nyújtani, azoknak, akik a kerékpár utakon tekernek. A szerelő oszlopok segítségével egymást is segítve magunk javíthatjuk kerékpárjainkat.

Helyszín

Szent Lőrinc-lakotelep és a Havanna-lakótelep kerékpár utján 1-1 db

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
916
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XVIII. kerület
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
6 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.11.24.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás