Vissza

Parkolóból zsebpark

Leírás

Az adott kerületeknek csak le kéne mondani néhány parkolóhelyről és azt annak a háznak adni gondozásba amelyik előtt az elhelyezkedik. A kijelölt parkolóhelyjel a ház belátása szerint gazdálkodhat, bármilyen funkció elhelyezhető rá, kivéve a parkolást. Egy ilyen 5x2.5 méteres területen lehetne mini játszótér, virágládák, egy pad vagy néhány asztal székekkel. Ha létrejönnének ilyen apró lazább pontok a városban az segítené az interakciókat az utcában. Ez lehetne a helyi megfelelője a falvakban látható házak előtti padoknak és rajtuk üldögélő nyugdíjasoknak. Egy kis zöldet és némi életet vinne azokba az utcákba ahol most csak parkolás van és hely sincs arra, hogy a gyerekek játszanak vagy a felnőttek beszélgessenek.

Min szeretnél változtatni?

A ma halott utcákba lehelne némi életet, azokban a szűk utcákban lenne segítség, ahol most parkolás és egy szűk járda van, mindenféle zöldterület nélkül.

Helyszín

bármelyik sűrű zártsorúan beépített utcában lehetne

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettünk a hivatali szűrésen átment ötleteket a budapestiekből álló közösségi költségvetési tanács értékelte. A tanács az ötletet sajnos nem választotta be a 49 szavazólapra kerülő ötlet közé. Döntésük indoklását az adatlapon a „Tovább a módosított ötletre" bejegyzés alatti hozzászólás formájában olvashatod.Köszönjük a megértést! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
898
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Beküldés
N/A, 2021.11.20.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás