Vissza

Belváros lakosságbarátabbá tétele

Leírás

Bizonyos lakosság által gyakrabban használt utcákat sétáló utcákká kéne tenni (kerékpárral lehessen, azért behajtani.) Mert most az emberek arra kényszerülnek a szűk utcákon, hogy az 1 személyesre tervezett járdákon nyomorogjanak. Babakocsival is lehetetlen végig menni ezeken. Nem családbarát, nem emberbarát, csak azoknak kedvez, akik a legkárosabb utazási eszközt választják, az autót. Ha csak szeretnénk egy étterembe elmenni, nem tudunk beszélgetni útközben, mert olyan picik a járdák. A város nem autós ingázásra van kitalálva, hanem élettér. Érdemes lenne a környéken parkoló házakat építeni, hogyha valaki arra kényszerül, hogy autóval járjon dolgozni/ügyet intézni, legyen parkolási alternatívája. Néhány utca, ami jobb lenne sétálónak: - Király utca - Dob utca

Min szeretnél változtatni?

A belvárosban dolgozom, ezért nap, mint nap érzékelem, hogy az autós közlekedés a prioritás, az egyéb alternatívák háttérbe szorulnak az autós érdekek mögött. Pedig közösségi közlekedéssel, kerékpározással, gyaloglással ez a város rész sokkal csendesebb, tisztább egészségesebb lehetne. A levegő is jobb lenne.

Helyszín

5. kerület, Király utca, Dob utca
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
881
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.11.18.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás