Vissza

Nyilvános WCk

Leírás

Megváltás lenne az embereknek sokkal sokkal több nyilvános wc. Ha lehet, igenis ingyen. Más városokban is van rá példa, láttam már, nem lehetetlen. De ha nem is ingyen, de legalább ne kerüljön már egy családnak egy ezresbe az alapvető emberi szükségletük elvégzése. És ha mégis fizetős wc lenne csak, akkor az legyen automata jellegű, nem kell egy néninek ott ülni, és lehessen bankkártyával is fizetni. Szerintem nem lehetünk igazi kultúrált város, amíg ezek az alapvető problémák sem oldòdnak meg, és még az amúgy kultúrált emberek is ilyen viselkedésre kényszerülnek - merthát ha menni kell, akkor menni kell.

Min szeretnél változtatni?

Az emberek, családok is, gyerekekkel fél napos időtőltésre is elmennek például a Margitszigetre vagy a Városligetbe, ahol esznek, isznak, szòrakoznak, de az ingyenes (vagy egyáltalán akármilyen) nyilvános vécék hiánya gusztustalan állapotokat teremt ezekben a parkokban. De azt kell mondjam, hogy még a fizetős vécéért is kilòmétereket kell menni, például a Margitszigeten is, mert az egész szigeten egy, ha nyitva van. Az emberek viszont nem hiváztathatòk, mert tényleg nincs hova menniük...

Helyszín

parkok, belvárosi frekventált szòrakozònegyedek, belvárosi terek
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
854
Kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.11.11.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás