Vissza

Tűzfalak zöldítése

Leírás

Erre lehetne megoldás egy központi kezdeményezés, melynek során felkutatnák a belváros tűzfalait, adatbázisban rögzítenék állapotukat, felkeresnék a közös képviselőket és velük egyeztetve indítanák el a tűzfalak zöldítését. A projekt során a tűzfalakat stabilizálják, szigetelik, és futónövények futtatására alkalmas fémhálóval vagy faráccsal látnák el. Ezekre megfelelő fajtájú (lehetőleg örökzöld) futónövényeket telepítenének, amelyek nem károsítják a fal szerkezetét, szigetelő réteget hoznak létre, függőlegesen nagy zöld felületet képeznek, így oxigént termelnek, és a növények csökkentenék a nyári hőségeket is.

Min szeretnél változtatni?

Régi épületek omladozó, csúnya kopár tűzfalainak hasznossá tételére eddig egy megoldást láttam: festményeket készítettek rájuk. Ezek többnyire olyan helyeken vannak, ahol az utcáról látják őket. Sok tűzfal azonban csak lakók számára látható, és a társasházuk nem foglalkozik a zöldítésükkel, esetleg egy másik társasház tűzfalára néznek a lakások, aminek a közös képviseletét nem ismerik vagy nem tudják elérni, vagy meggyőzni.

Helyszín

Gangos házak tűzfalai, elsősorban a belváros területén
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
843
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Beküldés
N/A, 2021.11.10.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás