Vissza

Kanadai nyárfák cseréje

Leírás

Budapesten sokfelé vannak kandai nyárfák, amelyek virágzási időben kis fehér szöszöket szórnak a levegőbe. Erről kiderült, hogy allergén, sok lakó életét keseríti meg. Ráadásul a kanadai nyárfák sok esetben vadon nőttek. Továbbá viharban könnyen letörik az águk. További gond, hogy ez a fafajta invazív, ma már országszerte kerülik a használatát, telepítését. Ezért érdemes lenne őket lecserélni más fafajtákra, ezzel is csökkentve mind az allergén anyagok számát, mind a balesetveszélyt. Valamint teszünk vele a környezetünk megóvásáért is.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
79
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
20 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás