Vissza

Közösségi kertek

Leírás

A kisebb légszennyezettségű külvárosokban főleg zöldség- és gyümölcstermesztéssel, belvárosban talán inkább dísznövényekkel foglalkozó közösségi kerthálózatot alakítanék ki. Fontosnak tartom a külvárosok bevonását is, pl. XXI., XX. kerületek. A kertgondozás hozzájárul a mentális egészséghez, SM, Parkinson betegekkel csodát tesz, iskolák, óvodák szabadtéri oktatásokat tarthatnak, workshopokat lehetne rendezni, erősíthetik a klímatudatosságot, a környezetvédelmi törekvéseket stb. Természetesen kellene személyzet, parkőr, a workshopokat vezető kertész stb. Belvárosban inkább dísznövénykertet tudok elképzelni, szabadtéren, akár egy fűtött üvegházat, de sok növény elviseli a belvárosi klímát. Külvárosban érdemes könnyen gondozható gyümölcsöst, veteményest létesíteni. A BBC Gardeners Worldben láttam ilyen, nagyon jól működő kezdeményezéseket, szívesen csatlakoznék önkéntesként is a fenntartáshoz. Egyébként pont a kert miatt vidéken élek már, és van saját kertem is, de Pesten dolgozom.

Min szeretnél változtatni?

A közösségi, látogatható dísznövénykertek és zöldség-gyümölc kertek közösségépítőek, támogatják a mentális jólétet covid időszakban, szabad téri elfoglaltságot adnak, erősítik a klímatudatosságot, a természetvédelemhez való hozzáállást.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
771
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2021/2022
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
1 milliárd Ft
Beküldés
N/A, 2021.11.03.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás