Vissza

„Kertváros a Belvárosért” város-zöldítő civilprogam

Leírás

Mi, fővárosi kertvárosiak minden évben bővelkedünk túlszaporodó évelő növényekkel, melyek ritkításával az elszállítandó zöldhulladék mennyisége növekszik. Pedig ezek sokszor alkalmasak lennének kiültetésre a sűrűn beépített városrészek erkélyein, ablakjaiban, belső udvarain vagy a közutak fatövénél, az ún. fatányérok szépítésére. Az európai városokhoz képest a mi Budapestünk - szerintünk indokolatlanul - jóval szegényesebben zöld és virágos. A 2000-es évek elején A Kék Forrás Környezet- és Természetvédelmi Egyesülettel fővárosi pályázatot nyertünk bérházi belsőudvar zöldítésére. Ebben talajtani szakértővel (http://talajesviz.kertk.szie.hu/munkatarsaink/dr-biro-borbala) bizonyítottuk, hogy a feltört beton alatti glejes talaj életre kelthető és beültethető. Néhány éves ötletünk megvalósulását a szervezőerő gyengesége és forráshiány okozta, amit talán a támogató önkormányzatok meg tudnának oldani. A szervezés ma már on-line is lehetséges, csak fel kéne karolnia a médiának kezdetben egy-egy kerületen belül. Ettől a javasolt programtól a közösségi aktivitás, együttműködés erősödését is reméljük. Célközönségünk: a kertvárosi és belvárosi civilek, társasházak, önkormányzatok, multik és helyi vállalkozók.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük, a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
741
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás