Vissza

Andrássy út Rambla

Leírás

- Mióta tizenéve Barcelonában jártam, az az álmom, h.az Andrássy útból Ramblát csináljunk. Ez könnyebben (és valószínűleg) az Oktogontól a Hősök teréig tartó területen valósítható meg. - A gépkocsi forgalom csak a szervízúton történne, csakúgy, mint Barcelonában. 1 sáv autó 1 sáv bicikliúttal. Középen egy hosszú és nagy sétáló utca-terület lenne pavilonokkal, szökőkutakkal, fákkal, növényekkel, padokkal - akár papagájokkal :) -, mint egy hosszú park. Barcelonában imádtam ott grasszálni. - Nagyon. Nem lenne többé autós főutca, több zöld, találka- és elárusító helyek, szobrok, játszóterek, virágárusok, szökőkutak, zöldség virág és szuvenír árusok, utcazenészek, pantomimesek, festők, portrérajzolók és az élő szobrok. És mindez a város közepéből. Jelenleg igazából csak átmenő uticéllal használjuk. Pavilonoknak átalakítva visszahoznám akár a milleneumi lejárókat, épületeket, természetesen elárusító, kiszolgáló helyeknek. Vagy faépületekben utaznék: a budagyöngyei villamosmegállót idemásolnám, a zugligeti, hűvösvölgyi, régi püskökladányi állomásépületeket, azokból kiindulva... Vagy mindet, vagy 1-2-t. A Köröndnél csak a szervízúton történne a közlekedés. Úgy emlékszem, Barcelonában is volt ilyen. Lenne középen egy nagyobb összefüggő tér. A milleneumi-Deák téri épülettel, vagy szökőkúttal. - Sztem a Budapestiektől a külföldiekig bárki megszeretheti. - Más szemlélet, más funkció, nagy és központi területen. - vilagutazo.net/uticelok/kulfoldon/2017/05/17/barcelona-utoere-la-rambla/

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
730
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
VI. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
1 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás