Vissza

BKV megállók "dugómentesítése"

Leírás

A zsúfoltabb BKV megállókban az utasok a zebrák és aluljáró lejáratok közelében tömörülnek, ez fel- és leszálláskor lökdösődést és késést okoz, a járművezetők ilyenkor be szokták mondani, hogy "kérjük, a jármű összes ajtaját használják a fel- és leszállásra", de a tömörülésen nem lehet áttörni, emiatt a jármű gyakran plusz egy piros lámpát kap. Ha a megállóban arra ösztönöznék a várakozó felszálló utasokat, hogy a zebráktól és aluljáró lejáratoktól távol álljanak, akkor kisebb lenne a torlódás. Célközönség: BKV utasok. Javaslat: kiírni a zsúfoltabb (pl. 4/6V) megállókba a zebrától és a lejáratoktól távoli részekre (akár járdán jelölt nyilakkal), hogy "ajánlott felszállóhely". Inspiráció: a buszokon már ki van írva, hogy ne az első ajtón szálljunk le a járműről.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük, a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
721
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
1 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás