Vissza

Zöld gang és balkon bajnokság

Leírás

Cél: kizöldíteni a budapesti balkonokat, gangokat. Módszer: weboldal létrehozása, amely (1) tanácsot/inspirációt adna, milyen növényeket érdemes kis városi balkonokon/gangokon nevelni, (2) a növényekkel díszített budapesti balkonok, gangok fotóinak beküldésével lehetne versenyezni. Lehetne több kategória (egyéni és társasház, gang és balkon kategória, iskolás változat, ahol a növényfajokat is föl kell sorolni). Javasolt elbírálás: szakértői zsűri és közönségdíj (internetes szavazatok alapján), a jutalom lehetne szponzortól is (kertészeti boltba utalvány). Ha jól sikerül, következő év(ek)ben is lehet ismételni. A versenyt meg lehetne hírdetni az önkormányzati lapokban, a mutatós plakátokat kitehetik a piacok, virág- és kertészeti boltok, iskolák. Minta: azevkertje.hu. Inspiráció: mediterrán városokban (különösen Libanonban) sok a szép zöld erkély, Ausztriában a muskátlis, illetve Budapesten is sok a külső növénydísz, amikor értékesítenek új építésű ingatlanokat (pl. Corvin-negyed).

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük, a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
706
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás