Vissza

Fővárosi közösségi kertek és komposztálás

Leírás

Úgy gondolom, hogy jó ötlet lenne a zöldfelület növelése (ami környezetvédelmi szempontból is előnyös), és a közösségépítés, az egész főváros részére. Az ötlet lényege, hogy szerintem nagyon jó volna közösségi kerteket létrehozni (esetleg minimális bérleti díjért), amit bárki kibérelhet, szabadon megművelhet, és ültethet bele, haszonnövényeket, gyógynövényeket, virágokat, ki mit szeretne kedve szerint. Így akár saját termesztésű zöldségek is kerülhetnek, a kerttel nem rendelkezők asztalára. A megvalósítást úgy képzeltem, hogy nagy ládákba lehetne ültetni, amik el lennének kerítve, és a használatba vevő férhetne csak hozzá. A kis ládakertek közelében, pedig ki lehetne alakítani egy komposztáló ládát is, ahová a háztartásokban lévő komposztálható hulladékot lehetne dobni, ami így visszakerülne a természetbe, és bárki akinek szüksége van rá fel tudná használni szabadon, beleértve a fővárosi kertészeket is akik sokat dolgoznak a városunk szépítésén. A megtelt komposztáló esetleges ürítését kell csak megoldani, mert ha megszokják és megszeretik az emberek, hogy a háztartási komposztot is külön gyűjthetik, akkor vélhetően, hamarabb megtelik a komposztáló, mint ahogy fogy a komposzt. A kis kertekhez, elképzelésem szerint ládákra lenne szükség, földre, vízcsapra a közelben, és kerítésre. És akik használják azok gondoznák a növényeiket. Ezzel zöldítjük a városunk, védjük a környezetünk, és közösséget is építünk. Amire most nagy szükség van.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
677
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás