Vissza

A Villányi út végének, múltszázadból való kiemelése

Leírás

A Villányi út, Fadrusz utca, és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszát, bizonyosan mindenki ismeri, és nem egy komfortos, szívesen eltöltött helyként, hanem inkább egy "Csak gyorsan átsétálok itt" helyként gondol rá, pedig egy igencsak nagy felületű, de jelenleg alig használt beton mező. A terület jó részét a széttagoltság, és a mindig csak az új ötlethez igazodva, a régire való ráépítés jellemzi. A tér két fontos teret, a kerület egyik legforgalmasabb központját, a Móricz-ot, és a Feneketlen Tavat köti össze, és mindössze egy 3-4 méter széles közúti sáv található mely igazán használatba van. Ezzel ellentétbe az útfelület kb. 36 méter széles és 200 méter hosszú! Véleményem szerint ezt a területet, az egy forgalmi sáv meghagyásával, sétáló utcává alakítva, egy remek, amolyan XI. kerület Főutcája lehetne, mely méltóan is illeszkedne a Szent Margit Gimnázium impozáns épületéhez, és a kerülethez. Sok változást se igényelne az átalakítás, hisz igazán a jelenleg 50%-ba nem használt felületeket kellene feloldani, egységbe hozni. A forgalmi sáv ha kiváltani nem is lehet, de akár ezen szakaszon korlátozva, festéssel vagy másképpen leválasztva a sétáló utcáról nem jelentene akadályt. Bicikli tároló bővítése, és a kordonok elbontása mind felszabadítja a teret és vonzza a környéket. Ezen kis szakasz, remekül hozhatná át a Debreceni vagy Miskolci sétálóutca hangulatát, miközben szinte teljesen megtartja funkcióját!

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
67
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
40 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás