Vissza

KompOvi - közösségi komposztálás óvodai keretek között

Leírás

A közösségi komposztálás – és főleg a komposztálás oktatásának – érdekében javasoljuk, hogy a budapesti óvodák pályázhassanak komposztálókra. Pályázati feltétel legyen, hogy az óvónők és a szülők a gyerekekkel együtt komposztáljanak. A keletkezett komposztot használják fel a saját óvodakertjük gondozására és/ vagy közösségi kertek és a helyi parkok gondozására; a közösségi komposzttérképre felkerülne az óvoda (www.sharewaste.com) előre egyeztetés után civileknek is lehetne odavinni komposztot. A közösségi kert terményeiből kaphatna az óvoda, illetve a parkból növényi magokat. A fejlesztéssel több közösségi komposztáló lenne budapesti viszonylatban, mely azon túl hogy szemléletet formálna, az elszállított szemét mennyiségét is csökkenthetné város szinten. A komposzt forgatása, a komposztmesterség lehetne középiskolásoknak közösségi szolgálat (a komposztmestert képezni kell), valamint érdemes lenne az óvoda kertészének is ezen a képzésen részt vennie, de ez nem lenne előfeltétel az intézménynek.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
661
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás