Vissza

Gyalogos átkelők(zebrák) biztonságossá tétele plusz lámpával

Leírás

A zebrák manapság is a sötét, főleg esős időkben fokozottan balesetveszélyesek, mert rettenetesen gyatra megvilágításuk van. Ezt mint gyalogos, és mint autóval is közlekedő, tapasztalatból tudom. Nagyfokú biztonsági tényező lenne, ha megfelelően lennének kivilágítva az út mindkét oldaláról egyformán, erős reflektor jellegű LED-es fényforrásokkal, amelyek alig fogyasztanak áramot a mai technika szint eredményeként, és jól irányíthatóak, árnyékolhatóak, azaz a környezetet nem zavarják a fényükkel, de a célt elérhetjük vele. Vagy egy másik megoldással egy jó példa az Egressy út és a Kövér Lajos utca kereszteződésében, a zebrák mellé az aszfaltba villogókat telepítenek, bár ez is nagyon jó kezdeményezés, de ettől még kevésbé látható rajta jobban a gyalogos. Szóval én az első megoldást, a LED-es megvilágítást tartom a legcélravezetőbb megoldásnak, így erre szavazok. A helyszín, nem hogy a kerületek, vagy Budapest egésze, de országosan erre lenne szükség. Az eredménye: sokkal biztonságosabb zebrák, és az autósok számára jól látható gyalogosok, mivel ez bátran kimondható: nem mindenkin van fényvisszaverő ruházat, úgy általánosságban. A célközönség: Budapest lakossága. Az indoklás fentebb van, de ezt még kiegészítem, hogy ezzel a megoldással önmagában is kiemelkedik a környezeti, sokszor kevés és az út egy oldaláról jövő megvilágításból a zebra helyszíne és környezete. Nemcsak akkor lehet majd a gyalogost észrevenni (esetleg túl későn), amikor már a zebra közepén az autó előtt van.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
641
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
100 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás