Vissza

LÉGYOTTPONT Közös sportolás mozgássérült embertársainkkal

Leírás

A Légyottpont bárhol megvalósítható találkozási pont gyermekek, felnőttek és idősek, valamint mozgássérültek, autisták és demenciás lakosok együttes sportolására. Feltétele egy 300 négyzetméteres, közművel ellátott terület. A Légyottpont bárki által, bármikor használható nyilvános, forgalmas, nem eldugott hely, mely nem közparkokból vesz el zöld területet, hanem a betondzsungelben teremt új közösségi teret, funkciót adva az elhanyagolt területeknek. Főbb elemei: közvetlen kapcsolat mozgássérült parkolóval, modern, minimalista kert, – melyben a városi beton esztétikája találkozik a formára nyírt fák és sövények szimmetriájával –, mozgássérült és bababarát négy évszakos mellékhelység, valamint elektromos kerékpár és rokkantkocsi töltőállomás, néhány áttetsző tetős, esővédő pavilon, mezítlábas ösvény és kerekesszékkel is használható verseny pétanque pálya, valamint eltérő formájú, méretű és illatú növényi kiültetések az ingerek fokozására. És, hogy miért a pétanque? A sportág mai formáját egy mozgásában korlátozott személy találta ki azért, hogy a játékban a mozgássérült személyek és csapataik egyenlő eséllyel vehessék fel a versenyt bárkivel. A pétanque fejleszti a térlátást, a koncentrációs képességet, a stratégiai gondolkodást, és versenyszerűen is támogatja a nők és férfiak egy csapatban való szereplését. Valódi háromgenerációs sportág, mely játékosként és nézőként is színesíti a közösség életét. Promontor Légyottpont leírása és vázlatrajza a mellékletben található.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
620
Kategória
Gondoskodó Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazáson nyert, megvalósítás alatt áll
Becsült költség
35 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás