Vissza

Zsebparkok - mini közterek rendszere Budapesten

Leírás

Mi lenne, ha másra is használhatnánk az utcát közlekedésen kívül? Ha jól használjuk ki, már egy parkolóhelynyi terület is új lehetőségeket nyit a város életében. A zsebparkok egyszerűen kombinálható utcai bútorok, amelyekkel a közösségek saját igényeikre formálják az utcát, így zöldebbé, biztonságosabbá, egyedibbé téve azt. A zsebpark lehet nappali pihenő, találkozási pont vagy egy zöld oázis a város sűrűjében. A szerkezetek helye és funkciója változhat: a lelátó a tavaszi utcaszínházaknak, a galéria a találkozásoknak ad teret, a lugas egy üde zöld az iskola előtt. A San Franciscoban bevált ötlet sok város után most a budapestiek életét teheti jobbá. A Fővárosi Önkormányzat pályázattal, pénzügyi és szakmai segítséggel támogathatja a zsebparkok kialakítását.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
600
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
30 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás