Vissza

Közösségi komposztálók panelházaknak

Leírás

Rákosmentén megközelítőleg 30 olyan terület van, mely panelházakkal van körülvéve és ezeket a "parkokat" a panelek lakói használják elsősorban érthető módon. Sok ilyen területen közösségi kert is működik, de továbbiak is tervben vannak. Egy háztartás háztartási szemetének jelentős részét képzik a lebomló hulladékok. Egy kert nélküli lakás lakói nem tudják máshova helyezni ezeket a zöld hulladékokat, mint a kommunális szemetesbe. Amennyiben a főváros közösségi komposztálókat biztosítana a társasházaknak, úgy nagyban csökkenne a szemétterhelés az FKF-nek és egy zöld edukáció lehetne a lakóközösségeknek is, főleg az ott élő fiatalabb generációknak. A keletkező komposzt pedig akár a közösségi kertekben, akár a környező növényzet számára felhasználható lenne.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
567
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XVII. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
600 ezer Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás