Vissza

Ősagárd utcai park rekreációs célú rendezése

Leírás

A XVII. kerületben, Rákosligeten található Ananász utca, Fackh Károly tér, Ferihegyi út, Ároktő utca és Ősagárd utca által határolt egykori Román hősi temető egyre inkább az enyészeté. Habár a holttestek elszállítása óta parkként üzemel, hiányoznak belőle a főbb funkciójának betöltéséhez szükséges eszközök. Az utóbbi időszakban egy kálvária és egy játszótér került telepítésre, de ezekre is már ráférne egy felújítás. Úgy gondolom, hogy kis költséggel remekül helyre lehetne hozni a parkot és a helyiek kifejezetten örülnének, hiszen családok, fiatalok és kutyások is itt töltik szabadidejük jó részét. Szombatonként a helyi apukák itt fociznak hosszú évek óta, de már rossz nézni a szakadt kis kapujukat, amit használnak, a kosárlabdapalánknak meg már csak az oszlopa van meg. Semmiképp sem javasolnék egy nagy beruházást, mindennek a letérkövezésével, épp ellenkezőleg! Egyszerű tereprendezés, a korhadó rönkök eltávolítása és új fák telepítése, padok és asztalok kihelyezése, füvesítés, 2 kis méretű foci kapu rögzítése és az ösvények zöld betonnal történő "kikövezése" lenne célszerű. Továbbá a terület majdnem negyede egy elburjánzott susnyás, egy kis tisztítással azt is remekül a park körforgásába lehetne csatolni. Habár a terület valószínűleg önkormányzati, a kerület vezetése minden bizonnyal együttműködő lenne ebben a kérdésben.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük, a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
563
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XVII. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
2 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás