Vissza

Utcai kukák elhelyezésének, formájának, újragondolása

Leírás

Köztisztasági szempontból a VIII. kerületben logikusabban lehetne kihelyezni az utcai szemeteseket. Vannak, ilyen-olyan állapotban fellelhetők, de amikor kellene, akkor soha nincs a közelben. Például a Népszínház utcában a Bacsó Béla sarkától az első villamosmegállóig nincs egyetlen kuka sem, viszont számos üzlet, dohánybolt, pékség, gyrosos, stb. akik ontják magukból az utcára a szemetet. Elvárjuk a lakóktól, hogy ne szemeteljenek, szedjék fel a kutyaürüléket, de sajnos nincs az arcukba tolva a lehetőség! Átgondoltabban és sokkal több kukát kellene a kerületben, de akár az egész városban is kihelyezni. Lehetőleg olyat, amibe nem kell belenyúlni ahhoz, hogy bedobhassam, ami a kezemben van, de a teljesen nyitott sem a legjobb, főleg a parkokban. A madarak előszeretettel dobálják ki belőle a szemetet, élelem után kutatva. Színben feltűnőt, a VIII. kerületben egyelőre nem szempont, hogy illeszkedjen a környezetbe, vegyék észre! A csikkgyűjtő szinte az összes kukáról le van szerelve. (Bécsben járva fotóztam egy fém kukát, külön csikkgyűjtővel, amiben legfeljebb füstöl az égett csikk, de nem gyújtja be a kukát.)

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
562
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás