Vissza

Fedett kerékpártárolókat társasházakba és közterületre

Leírás

A kerékpáros közlekedés fejlesztésének egyik legnagyobb gátja az, hogy a társasházi lakásokban lakó emberek nem tudják hol tárolni a kerékpárjukat. Amennyiben biztonságos kerékpártárolók állnának rendelkezésükre, sokkal több embernek lenne kerékpárja, és sokkal többen térnének át a kerékpáros közlekedésre. Megoldási javaslatok: 1. Sok társasházban van önkormányzati tulajdonrész, főleg pincékben és belső udvarokon, amelyek értékesítése vagy bérbeadása szinte lehetetlen. Ezek a tulajdonrészek az önkormányzatoknak költségterhet jelentenek, mivel a közös költséget mindenképp fizetniük kell a társasháznak. Vizsgálják meg, hogy mely önkormányzati tulajdonrészek lehetnek alkalmasak vagy kialakíthatók zárt kerékpártárolók számára, és a közös költség fejében hosszú távra vehesse azokat igénybe a társasház. 2. Legyen társasházi pályázati kiírás fedett és zárt kerékpártárolók létesítésére a társasházak udvarán vagy más közös területén. Kapjanak a társasházak támogatást a belső udvaron vagy közös területen kialakítandó zárt kerékpártárolók megvalósítására, hogy ösztönözzük a társasházakat minél több kerékpártároló létesítésére. 3. A társasházi lakókörzetekben létesítsünk zárt, fedett, bekamerázott, egyéni kóddal nyitható és zárható kerékpártárolókat. 4. Hozzon a főváros rendeletet az építésügyi szabályok módosítására, és tegye kötelezővé az új építésű társasházak számára lakásonként 2 db kerékpártároló-hely létesítését.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük, a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
549
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás