Vissza

Női elnevezésű közterületek

Leírás

Tudjuk, hogy Sissi (Erzsébet királyné) milyen rendkívül népszerű volt hazánkban és tragikus halála kapcsán megszámolhatatlan helyszínen állítottak marandó emléket neki. Tudjuk, hogy a közterületek elnevezésében mennyire dominálnak a férfiak, pedig tudjuk, hogy életünkben ugyanolyan fontos szerepet játszanak, és számtalan neves személy tettei ékesítik történelmünk lapjait. Számos névtelen, vagy most kialakulás alatt lévő közterület kaphatná például az aradi vértanúk hős özvegyeinek a nevét. De hogy mondjuk egy nagyobbat is, a Szabadság híd felvehetné Zrínyi Ilona nevét, Zrínyi Ilona - Szabadság híd, hasonlóan mint a Széchenyi István Lánchíd. Lenne még számos ötletünk, ha netán bogarat ültettünk volna a fejekbe.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük, a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
541
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
3 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás