Vissza

Foghíj telkeken átmeneti parkok

Leírás

A fővárosban számos évek-évtizedek óta üresen álló foghíjtelek található. Érdemes lenne ezek hasznosításán gondolkozni, akár átmeneti közparkok létrehozásával. Azon üres telkeket, ahol a tulajdonos nem szándékozik belátható időn belül ingatlanfejlesztést végrehajtani, illetve már évtizedek óta üresen állnak, a fővárosi önkormányzat a telek bérlőjeként ideiglenes közparkot hozhatna létre rajta. Ezen kisebb-nagyobb zöldfelületek létrehozása klímavédelem, városkép és a város élhetőbbé tétele szempontjából is pozitívan hatna. Nem gondolom, hogy szükség lenne angol parkra vagy a Városligeti játszótér kicsinyített mására ezekben az "átmeneti parkokban", hiszen a telek tulajdonosa, akár dönthet egyszer a beépítés mellett is. Viszont ilyen zöld foltok létrehozásához elég lenne egy befüvesített rész, gyorsan növő és nem költséges gondozást igénylő kisebb fák és cserjék, padok és szemetesek vagy fel lehetne ajánlani őket közösségi kert létrehozására. Elég nagy problémának találom, hogy a városban korlátozott a zöld területek száma, a legjobb szándékkal sem lehet egy teljes beépítettségű részen új parkot létrehozni az épületek bontása nélkül! Éljünk, akkor azon lehetőségekkel legyen az kisebb vagy nagyobb telek, hogyha amúgy is üresen állna, ne csak a parlagfű nőjön rajta!

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
53
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás