Vissza

Világító kerékpárút

Leírás

Budapesten számos kerékpárútnak van olyan szakasza, amely veszélyes a kerékpározókra, elsősorban a sötétben. Az erdős, parkos, külterületi, kevésbé jól kivilágított, sötétebb szakaszokra gondolok, ahol vannak be nem látható kanyarok, útakadályok, padkák. Vagy egyszerűen csak a kivilágítás alacsony azon a részen, mert nincs nagy forgalom. Esztergomban a Magyar Közút világító bicikliutakkal kísérletezik, ami egy remek megoldás lehetne Budapesten is sok helyen. Erről a flowcycle.hu oldalon lehet olvasni: vilagito-kerekparut-epult-esztergomnal címen. Az a javaslatom, hogy a főváros finanszírozza a világító kerékpárutak műszaki megoldásának megrendelését. A főváros kérjen be a Magyar Közút Nonprofit Zrt-től szakmai ajánlatot arra, hogy ez a technológia hogyan alkalmazható a hosszabb-rövidebb, egymással nem összefüggő útszakaszok kivilágítására. Mérje fel, hogy Budapesten hogyan működik a megoldás, és készítsen szakmai anyagot. Ez legyen az indulás a jövőbeli új megoldás felé, hogy a kerületek majd saját szakértőikkel és lakossági felméréssel a helyi igényeknek megfelelően fel tudják térképezni a kerékpárosok által használt, gyengén kivilágított szakaszokat, és elkészíthetik a költségvetést. A főváros tehát csak a szakértői javaslattal segíti a kerületi önkormányzatokat ebből a pályázati pénzből, már csak azért is, mert még kísérleti stádiumban van ez a projekt.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
484
Kategória
Gondoskodó Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás