Vissza

Napelemes lámpát a rosszul bevilágított közterületekre

Leírás

Derítsük ki a lakosság bevonásával, hogy hol vannak Budapesten rosszul megvilágított területek. Legyen ez egy lakossági részvételi akció, mely egész Budapestre kiterjed. A kerületek azonban maguk hirdessék meg, helyileg mozgósítsanak, és gyűjtsék be a kerületükre vonatkozó lakossági bejelentéseket és javaslatokat. Az én indítványom, hogy minél több napelemes vagy más megújuló energiaforrás alkalmazásával történjen a kiegészítő helyi világítás a kevésbé forgalmas külterületeken. Ez egyrészt klímabarát megoldás, másrészt nem szükséges hozzá vezeték kiépítése, tehát elhagyatottabb, de gyalogosok és kerékpárosok által mégis járt területen gyorsan és gazdaságosan telepíthető önálló energiaforrás lehet. A kerületektől összegyűjtött igényeket célszerű és költségtakarékos lenne a főváros által egyben pályáztatni. Ennek a lakosság érdekeit szolgáló kezdeményezésnek a járulékos hatása, hogy azonnali közérzet-javító hatással bír. A közösségi felmérés, az igények benyújtására való mozgósítás a törődő önkormányzat képét mutatja, mert a lakosok igényeire figyelve, az ő bevonásukkal, mozgósításukkal, támogató módon lép fel az önkormányzati vezetés. Az ilyen akció jó hírnevet szerez az önkormányzati vezetésnek.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
483
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás